Potatisparatha – Indiskt kryddigt bröd

Potatisparatha – härligt smakrika indiska tunnbröd som går att anpassa efter säsong.
– Det här är vår favoritfrukost. Aman brukar gå upp tidigare på söndagar och steka aloo parathas och det finns inget härligare än att vakna av den doften, säger Mattias Kristiansson.
Recept ur Green India av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha.

Aloo paratha

  • Ingredienser

  • 6 dl chapatimjöl, eller fullkornsvetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 2 tsk neutral olja
  • Fyllning

  • 100 g kokt potatis
  • 1 lök, finhackad
  • 1 msk ingefära, färsk, riven
  • 1 chilifrukt, grön, finhackad
  • 1 tsk chili, kan uteslutas
  • 1 tsk garam masala
  • 0.5 tsk spiskummin, mald
  • 0.5 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk mangopulver, torkat, kan uteslutas
  • 1 tsk salt
  • Till servering

  • yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
  • chutney, valfri
  • pickles

Gör så här

Av: Aftonbladet

Potatisparatha
Potatisparatha
 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *