Indiska frasiga potatisbullar med grön chutney
Frasiga potatisbullar med grön chutney – vi som älskar potatis har självklart de här krispiga potatisbullarna som en av våra favoriter.
– Det här är ett toppensätt att använda gårdagens kokta potatis på, säger Mattias Kristiansson.
Recept ur Green India av Mattias Kristiansson och Amanpreet Singh Sangha.
Aloo tikki chaat – indiska frasiga potatisbullar med grön chutney
-
Grön chutney
- 2 dl koriander, färsk
- 2 dl mynta, färsk
- 1 msk ingefära, färsk, riven
- 2 chilifrukter , gröna, finhackade, eller efter smak
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 lime, saften
- 0.5 tsk spiskummin
- 0.5 tsk salt
- 1 dl vatten, eller mer
-
Potatisbullar
- 400 g mjölig potatis, kokad
- 1 chilifrukt, grön, finhackad
- 2 tsk ingefära, finhackad
- 0.5 dl kikärtsmjöl
- 0.5 tsk chilipulver
- 0.5 tsk spiskummin
- 0.5 tsk gurkmeja
- 0.5 tsk mangopulver, kan uteslutas
- 0.5 tsk salt
- neutral olja, att steka i
-
Servering
- 1.5 dl yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
- grön chutney
- chilipulver
- granatäppelkärnor
- färsk koriander
Gör så här
Av: Nina Kindbro